DruštvoNaslovna

Bela Crkva: demokrate se učlanile u SNS

Bivši i sadašnji članovi Demokratske stranke, koji su nekada vodili opštinu Bela Crkva a danas su okupljeni u grupi građana “Savez za Belu Crkvu” od danas su članovi Srpske napredne stranke.

Posle potpisivanja pristupnica, poverenik Opštinskog odbora SNS Bela Crkva Violeta Simić istakla je da ova stranka nastavlja da jača i okuplja sve one koji žele da rade na sprovođenju programa stranke, razvoju i napretku opštine.

Željko Crnogorac, nekadašnji pokrajinski poslanik, a sada i bivši predsednik GG, naglasio je da u DS nije bilo sluha za politiku razvoja lokalnih sredina.

Naše političko delovanje posvetili smo društveno ekonomskom razvoju opštine Bela Crkva. Okupljeni u grupi građana, na lokalnim izborima, osvojili smo dva mandata. SNS, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jedina je politička stranka koja može da sprovede završetak započetih projekata i inicira nove, kako bi naša opstina dalje napredovala i razvijala se. Od danas smo njeni članovi, rekao je Crnogorac.

SNS je na lokalnim izborima u opštini Bela Crkva osvojila 21 od 33 mandata, koliko broji lokalni parlament.

Da podsetimo, u Beloj Crkvi je nedavno nestao opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine, jer su svi njihovi članovi prešli u grupu građana i najavili blisku saradnju sa SNS, u kojoj su, prema njihovim rečima, prepoznali “najiskrenijeg partnera”.

Takođe, u Južnobanatskom okrugu, Srpskoj naprednoj stranci pristupili su nedavno odbori Jedinstvene Srbije u Vršcu i Kovinu, odbori SPS u Plandištu i Opovu i LSV u Alibunaru.