DruštvoNaslovna

Na 2.500 adresa dece u opštini Kovačica stižu paketići!

Opština Kovačica tradicionalno svake godine uoči novogodišnjih i božićnih praznika organizuje novogodišnji program u okviru kog se organizuje i podela paketića.

Ove godine, s obzirom na aktuelne preventivne mere za suzbijanje virusa kovid 19, nije moguće organizovati tradicionalni novogodišnji program na kovačičkom trgu. Ipak, mališani neće ostati uskraćeni za paketiće, a organizovana je podela na kućnu adresu deteta kome je paketić namenjen.

Obezbeđeno je oko 2.500 paketića i oni su namenjeni deci do 10 godina starosti. Podela paketića počela je danas i trajaće dva dana.

Očekivano je da svi paketići stignu do svakog deteta iz opštine Kovačica do desete godine starosti zaključno za utorkom.

Volonteri opštine Kovačica zaduženi su za podelu, a biće potrebno da se roditelj ili staratelj potpiše kada preuzme paketić.

Igračke u paketićima pokreću dečju maštu, razvijaju logiku, motoriku, ali i sposobnost zapažanja. Ove godine one su edukativne, birane brižljivo i sa pažnjom. Uz to mališani imaju i po neki slatkiš da se zaslade dok razvijaju nove veštine.