DruštvoNaslovna

Vlada Vojvodine sufinansiraće gradnju zatvorenog poluolimpijskog bazena u Kovinu

Opština Kovin i Uprava za kapitalna ulaganja pri Vladi AP Vojvodine potpisali su danas ugovor o sufinansiranju Druge faze izgradnje bazena na Šljunkari.

Uz učešće lokalne samouprave u iznosu od 100 miliona dinara, Uprava je obezbedila još 50 miliona dinara. U okviru ove faze biće izgrađen zatvoreni poluolimpijski bazen, sa pratećim objektima (kupatila sa 8 mokrih čvorova, tuševi, 2 svlačionice).

Nastavljamo izgradnju bazena, pa smo zato u lokalnom budžetu za 2021. opredelili još 100 miliona dinara. Od Uprave za kapitalna ulaganja APV dobili smo dodatna sredstva za završetak druge faze i iskreno se nadam da ćemo u 2022. godini moći da pričamo o “prvim plivačima”. Ovde želim da dodam da smo, iako u zaista složenim uslovima zbog vanrednog stanja i epidemije, uspeli da realizujemo građansku Javnu anketu o prioritetima za finansiranje iz budžeta. Prvih pet projekata po broju glasova biće finansirani iz budžeta u 2021. godini, a među njima je upravo izgradnja bazena, rekla je predsednica opštine Kovin Sanja Petrović.