DruštvoNaslovna

Hapšenja zbog droge i oružja u Vršcu, Pančevu, Alibunaru, Kovinu…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u okviru akcije „Gnev“, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima iz Pančeva, Smedereva i Vršca, zaplenili su automatsku pušku, tri bombe, tri pištolja, lovačku i vazdušnu pušku, 435 metaka i protiv pet osoba podneli krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u stanu i drugim prostorijama pedesetšestogodišnjeg muškarca u okolini Vršca, pronašla automatsku pušku, pištolj, bombu, lovačku i vazdušnu pušku i 185 metaka.

U kući dvadesetčetvorogodišnjeg mladića u okolini Vršca nađen je pištolj, kao i u kući šezdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Alibunara.

Policija je u kući četrdesetdvogodišnjeg muškarca iz okoline Opova pronašla ručnu bombu, a još jedna ručna bomba, kao i 250 metaka raznog kalibra, nađeni su u kući šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca iz okoline Kovina.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u okviru akcije „Gnev“, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima iz Pančeva i Vršca, uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok je protiv druge, za isto krivično delo, podneta krivična prijava.

Policija je u pretresu stana I. K. (1996) iz Pančeva pronašla više paketića sa oko 300 grama amfetamina i dve vagice za precizno merenje, dok je u stanu četrdesetpetogodišnjeg muškarca iz Vršca pronađeno 125 grama marihuane, 109 semenki kanabisa i vagica za precizno merenje.

I. K. je, po nalogu tužioca Višeg tužilaštva u Pančevu, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.