KulturaNaslovna

Aktivnosti Doma kulture u Banatskom Novom Selu krajem aprila i početkom maja

U Domu kulture u Banatskom Novom Selu planirane su brojne aktivnosti za maj. Bojan Boljanac, v.d. direktora ove ustanove kulture kaže da je krajem aprila dogovoren onlajn koncert četiri kontrabasa u maloj sali Doma kulture.

Tačan datum još nije utvrđen. Ove nedelje trebalo bi da se završe novine i da iste odštampamo. Takođe krajem aprila odnosno početkom maja plan nam je da ugostimo likovnu umetnicu Maju Poljak, kaže Boljanac.

Za 9. maj zakazan je koncert folklornih ansambala u sportskoj hali u Banatskom Novom Selu.

On će svakako zavisiti od epidemiološke situacije. Naš je plan da bude onlajn koncert, ali nadamo se da će situacija dozvoliti publiku u sportskim halama sa određenim merama. U ovim teškim vremenima trudimo se da našoj deci omogućimo sve neophodne uslove za bavljenje folklorom. To je naša najveća i najnagrađivanija sekcija koju imamo u Domu kulture. Sama želja dece za nastupima govori da radimo jednu zaista lepu i korisnu stvar. Tradicija mora da se neguje i isto tako mora da zauzme veliki deo nas, zato koristim priliku da pozovem sve zainteresovane, dakle svi su dobrodošli da se oprobaju u folklornoj umetnosti i da zajedno gradimo i čuvamo tradicionalne vrednosti srpskog i rumunskog folklornog stvaralaštva, rekao je za naš portal Bojan Boljanac iz Doma kulture u Banatskom Novom Selu.