DruštvoNaslovna

Grad Pančevo nagradio najbolje studente

U Gradskoj upravi grada Pančeva, članice Gradskog veća mr Tatjana Božić i Marija Jević, uz prisustvo Dragoljuba Cucića, direktora Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, uručile su nagrade najboljim studentima grada Pančeva, za postignute rezultate tokom školovanja i obrazovanja, za školsku 2020/21. godinu.

Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo je, u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Pančeva, kreirao i objavio Javni poziv za dodelu nagrada najboljim studentima/kinjama grada Pančeva, za postignite rezultate tokom školovanja i obrazovanja, za školsku 2020/21. godinu.

To su studenti koji su školske 2020/21. godine prvi put upisali završnu godinu studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija (u četvorogodišnjem i dužem trajanju studija – drugi stepen studija po Bolonjskom sistemu školovanja), koji su tokom svih godina studiranja imali prosečnu ocenu najmanje 9, državljani su Republike Srbije i imaju prebivalište na teritoriji grada Pančeva.

Prisutne je pozdravila i čestitala na ostvarenom uspehu, Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje.

Ono što grad radi godinama unazad, jeste stvaranje povoljne poslovne klime, kako bi studenti nakon završetka fakulteta sa ovako velikim uspehom i znanjem, mogli da se poslovno ostvare ovde u svom gradu. Nadamo se da smo jednim malim delom doprineli tom uspehu. Zahvaljujući radu Kancelarije za mlade i Regionalnog centra za talente mi možemo da pratimo studente, učenike i njihova postignuća, ali i da sagledamo potrebe. Ovom prilikom čestitam i roditeljima, nastavnicima i mentorima, a mi smo uvek tu za vas, rekla je Tatjana Božić.

Za ovu namenu izdvojena su sredstva u iznosu od 780.000 dinara, odnosno 30.000,00 dinara po studentu.

 

Nagrađeno je 26 studenata: Bojan Tanović, Aleksa Matić, Boris Cvitak, Vladimir Stanišić, Marta Bošnjak, Dejana Tasić, Aleksandar Milošević, Lucija Danilov, Ivana Stanoevski, Milica Koloski, Anja Aleksić, Stefan Đorđević, Dunja Glavinić, Daša Mihailović, Kristina Malečkar, Simona Ćorić, Tane Laketić, Andrijana Miletić, Marko Šušnjar, Ekatarina Džigurski, Danica Zečević, Anđela Vučendić, Dejana Maljković, Zorana Janković, Mihajlo Mladenović i Sofija Stojanović.