NaslovnaSport

Badminton: odličan nastup takmičara „Dinama“ iz Pančeva

U Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji 19. i 20. juna održano je 28. prvenstvo Srbije za seniore. Badminton klub „Dinamo“ iz Pančeva nastupio je u sledećem sastavu: Marija Samardžija, Maša Aleksić, Katarina Vig, Milica Stambolija, Vanja Bokan, Mihajilo Vig i Aleksandar Vitman.

Iako u znatno podmlađenom sastavu, dinamovci su ostvarili veliki uspeh. Maša Aleksić i Marija Samardžija osvojile su bronzanu medalju u konkurenciji ženskih parova.

Bronzanu medalju sa državnog prvenstva osvojila je i ženska ekipa BK Dinamo, dok je muška ekipa osvojila peto mesto sa istim brojem bodova kao četvrtoplasirani Zmajevi iz Kruševca.

U generalnom plasmanu timova, dinamovci su bili četvrti.

Prvaci Srbije postali su: Luka Milić u muškom singlu (Novi Sad), Marija Sudimac u ženskom singlu (Zmajevi Kruševac), Mihajlo Tomić i Andreja Doder u muškom dublu (BK Beograd), Marija Sudimac i Sara Lončar u ženskom dublu (Zmajevi Kruševac) i Mihajlo Tomić i Anđela Vitman u mešovitom dublu (BK Beograd).

Izuzetno sam zadovoljan rezultatom sa prvenstva Srbije, a još više sam zadovoljan činjenicom da su se naši mladi takmičari hrabro nosili sa znatno starijima od sebe i pokazali napredak u igri. Moram napomenuti da je šestoro od sedmoro naših takmičara 2006. godište, ove godine pune 15 godina i od njih tek očekujemo dobre rezultate. Na Prvenstvu Srbije je nastupio sam vrh srpskog badmintona, osvajači medalja sa međunarodnih takmičenja, sa evropskih prvenstava i igrati protiv njih je zaista čast za naše mlade takmičare. Pokazali smo da pripadamo samom vrhu domaćeg badmintona. U narednim mesecima očekuje nas nekoliko međunarodnih turnira, kao i pripreme na Karatašu za igrače sa reprezentativnih spiskova. Tu je trenutno pet naših igrača. Nakon toga nas očekuje letnja pauza koja će biti radna što se tiče trenažnog procesa, pa nova sezona od septembra, kaže Goran Jelesijević, trener Badminton kluba Dinamo.

Cela vest na sajtu Badminton saveza Srbije: https://badminton.org.rs/vesti/1382/tomicu-dva-trofeja-milicu-peti-uzastopni-trijumf-u-singlu-povratak-na-tron-sudimceve