InformacijeNaslovna

Počela sezona kupanja na jezeru u Kačarevu

Kupališna sezona na jezeru u Kačarevu zvanično je počela. Kao i prethodnih godina, i ove se očekuje veliki broj posetilaca koji će spas tokom vrelih letnjih dana pronaći upravo na jezeru.

Kačarevačko jezero jedno je od omiljenih kupališta u Južnom Banatu.

Milorad Đurica, član Saveta Mesne zajednice Kačarevo kaže da su i ove godine meštani bili uključeni u radove oko pripreme jezera za novu sezonu, kao što su to činili prethodnih 15 godina.

Čistili smo okolinu, spremali. Voda je čista. Očekujemo i više kupača nego prošle godine, jer meteorolozi najavljuju izuzetno vrelo leto. Mi smo spremni za novu sezonu, kaže Milorad Đurica, član Saveta MZ Kačarevo.

Zavod za javno zdravlje Pančevo redovno proverava kvalitet vode, a o bezbednosti kupača brinu licencirani spasioci.

Kvalitet vode besprekorno prati i redovno proverava Zavod za javno zdravlje Pančevo, tako da građani ne moraju da brinu. Voda je ispravna. Jezero će za kupače biti otvoreno od 9:30 do 19:30 časova i u tom vremenskom periodu obezbeđeno je prisustvo spasilaca na jezeru i redari. Ljudi koji budu dolazili izvan tog vremena, moraju biti svesni da dolaze na sopstvenu odgovornost. Apelujem na sve kupače da se odgovorno ponašaju tokom svog boravka na jezeru, rekao je Milorad Đurica.

U jezero površine 4.000 kvadratnih metara dotiče voda iz dva bunara. Jezero je okruženo zelenilom, u vreme kupališne sezone na jezeru je otvoren i kafić gde kupači mogu da se osveže. Ulaz je besplatan.