DruštvoNaslovna

Predsednik Mirović obići će domove za decu u Pančevu i Beloj Crkvi

Pokrajinska vlada kontinuirano vodi računa o svih šest domova za smeštaj dece i omladine kojima je osnivač, i do sada nisu zabeležene nepravilnosti u radu ovih ustanova, niti je konstatovano zanemarivanje korisnika.

U prethodne četiri godine Pokrajinska vlada izdvojila je 260,7 miliona dinara za poboljšanje standarda i kvaliteta života korisnika i zaposlenih u tim ustanovama, dok će novim rebalansom pokrajinskog budžeta biti izdvojeno više od 70 miliona dinara.

Investiciona ulaganja u poboljšanje uslova života i rada u tim ustanovama su značajna, a Pokrajinska vlada jednako brine i o stručnom aspektu rada sa decom, što potvrđuju i redovni inspekcijski nadzori kojih je od 2018. godine do danas bilo ukupno sedamnaest. Od početka ove godine inspekcija je kontrolisala domove u Veterniku i Sremskoj Kamenici i u njima nisu utvrđene nepravilnosti u radu.

Iako su inspekcijski izveštaji pozitivni, lično sam naložio da se izvrše dodatne kontrole i ostalih ustanova. Pokrajinska vlada u potpunosti je na raspolaganju službama, građanima i nevladinim organizacijama jer je to veoma bitno za celokupnu zajednicu. Nastavićemo da vodimo računa o najosetljivijim grupama i da kontinuiranim ulaganjima unapređujemo uslove u cilju stvaranju jednakih mogućnosti za sve”, naveo je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da će tokom narednih nedelja, bez najave, obići sve domove za smeštaj dece i omladine kako bi se i lično uverio u stanje u tim ustanovama.

Predsednik Mirović posetiće i Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak“ u Pančevu i Dom za decu i omladinu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi.