DruštvoNaslovna

Pokrajinski sekretar za privredu posetio kompaniju Midmas u Bačkoj Topoli

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, posetio je kompaniju „MIDMAS DOO“ (Industrijska zona Bačka Topola).

Midmas je kompanija koja je zvaničan dobavljač transformatora i metalnih kućišta za najvećeg srpskog proizvođača punjača, kompanije PBM CHARGERS DOO iz Bačke Topole, srpske kompanije koja je sastavni deo globalne kompanije PBM GROUP sa sedištem u Italiji.

 

 

Ovo preduzeće za proizvodnju elektrouređaja, pored postojećeg ima i pogon na površini od 9.000 kvadratnih metara u novoj industrijskoj zoni u Bačkoj Topoli.

Novi, moderan pogon za proizvodnju sa grejanjem i hlađenjem, savremenom kontrolom magacina i kontrolom proizvoda zauzima površinu od 1.350 metara kvadratnih.

 

MIDMAS DOO ima pouzdane kupce i snabdevače transformatorskih delova, dok više decenija razvija bazu dobavljača različitih brendova proizvođača jezgara, dinamo limova, aluminijumskih i bakarnih žica, termo prekidača, kontaktora i ostalih transformatorskih delova.

Današnja poseta ima za cilj davanje podrške koji su se ostvarili na polju izvoza. Sada kada je faza pripremanja novih konkursa, kada očekujemo usvajanje novog budžeta, kada planiramo sredstva za sledeću godinu, želimo da isplaniramo konkurse na način na koji će privrednicima najbolje pomoći. Ideja Sekretarijata jeste da pomaže privrednicima, i onima koji nisu, da postanu uspešni, rekao je Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

 

 

On je dodao da su današnji razgovori tekli u pravcu koncipiranja predstojećih konkursa, kako da oni izađu u susret i odgovaraju privredi, ali i da generišu nova radna mesta u okviru unapređenja poslovanja.