DruštvoNaslovna

U Pančevu održan sastanak direktora škola i članice gradskog veća povodom početka školske godine

U Gradskoj upravi u Pančevu održan je sastanak direktora osnovnih i srednjih škola s Tatjanom Božić, članicom gradskog veća za obrazovanje.

Tema sastanka bila je početak rada osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Pančeva uz poštovanje odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranje Komisije za utvrđivanje kriterijuma za nagrađivanje učenika, kao i predlog za pripremu potreba škola za narednu školsku godinu.

Od 1. septembra će osnovne i srednje škole početi sa redovnim radom, časovi će trajati 45 minuta, uz obezbeđivanje svih uslova za rad, odnosno uz postupanje po uputstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kriznog štaba. Planira se praćenje razvoja epidemiološke situacije i dalji rad će se odvijati u skladu sa tim.

Na osnovu inicijative Grada, da se nagrađivanjem učenika od strane Grada obuhvate sve škole odnosno svi nagrađeni učenici sa svih obrazovnih profila, a u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo, biće formirana komisija nadležna za utvrđivanje kriterijuma za nagrađivanje učenika.

Direktori, predstavnici osnovnih i srednjih škola, direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo i članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za oblast obrazovanja mr Tatjana Božić, predložili su formiranje pomenute komisije kako bi se utvrdili kriterijumi za nagrađivanje učenika.