DruštvoNaslovna

Novak Đoković Fondacija otvorila Centar za roditelje u Pančevu

U saradnji sa partnerima The Human Safety Net-om i globalnom inicijativom Generali osiguranja Srbija, Novak Đoković Fondacija otvorila je u Pančevu drugi od 15 Centara za roditelje širom Srbije.

U okviru programa „Podrška, NE perfekcija“ (PNP) Novak Đoković Fondacija danas je u Pančevu otvorila Centar za roditelje pri Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“. Centri, u kojima će se održavati PNP radionice vođene od strane obučenih facilitatora, predstavljaju jedinstven projekat koji se u Srbiji realizuje po prvi put.

Svrha centara je da se roditelji i staratelji dece uzrasta do 6 godina dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci i stvorili mrežu međusobne podrške.

Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj“, inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugroženije porodice i odgovorne preduzetnike.

Planirano je da tokom 2021. i 2022. širom Srbije bude otvoreno 15 ovakvih centara.

 

 

Srećni smo što smo u Pančevu, uz nesebičnu podršku naših dugogodišnjih partnera iz Generali osiguranja Srbija, otvorili naš drugi Centar za roditelje. Kroz ovaj centar nastavljamo da osnažujemo roditelje i staratelje u njihovoj najvažnijoj životnoj ulozi, i radujemo se novim licima, pričama i prijateljstvima iz radionica centara poput ovog u Pančevu, izjavila je ovim povodom Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

Smiljana Grujić, glavna programska menadžerka Novak Đoković Fondacije podsetila je da Fondacija od 2017. godine uspešno implementira program „Podrška, NE perfekcija“ koji je pomogao velikom broju porodica širom Srbije.

Naše radionice – čiji je rezultat i otvaranje Centara, poput ovog u Pančevu, odlikuje iskrenost, toplina, uvažavanje i – najvažnije – podrška!, istakla je Smiljana Grujić.

 

 

Ingrid Drašković, menadžer za neživotna osiguranja Generali Osiguranja Srbija kaže da u okviru Generalijeve inicijative The Human Safety Net, već tri godine podržavaju rad partnera Novak Đoković Fondacije i njen program „Podrška, NE perfekcija.

Dodatna sredstva omogućiće nam da, kroz Centre za roditelje, damo podršku još većem broju roditelja i staratelja širom zemlje, pružimo im stručnu pomoć, ali i mesto na kojem će moći da razmene iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno susreću. Verujemo da ćemo edukacijom i osnaživanjem roditelja i staratelja deci obezbediti srećnije odrastanje i bolje šanse za budućnost, dodala je Ingrid Dumitrašković.

 

 

Ljiljana Vojnov, direktorka PU „Dečja radost“ Pančevo kaže da se radionice programa „Podrška, NE perfekcija” u predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ realizuju od 2018. godine.

Kroz njih je do sad prošlo 120 roditelja u 6 grupa. Prošle godine, radionice su se održale onlajn i njima su prisustvovale mnoge mame, tate, čak i bake, koji su međusobno preporučivali program jedni drugima. Program se pokazao jako značajnim i veoma smo zahvalni Novak Đoković Fondaciji, Generali Osiguranju Srbija i The Human Safety Net-u, što ćemo otvaranjem Centra program podići na još viši nivo, rekla je Ljiljana Vojnov, direktorka PU „Dečja radost”.

 

 

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, prisustvovala je svečanom otvaranju Centra za roditelje pri predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ Pančevo, u ulici Oslobođenja br. 19, u Pančevu i naglasila da Grad Pančevo pruža punu podršku i da je tu za svaku vrstu saradnje.

Planirano je da program „Podrška, NE perfekcija” do kraja 2023. godine obuhvati još 2.800 roditelja i skoro 5.600 dece, uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.

 

 

Fotografije: Dalibor Danilović, Grad Pančevo