NajaveZdravlje

U Domu zdravlja Kovačica dostupni Fajzer i Sinofarm, uskoro i Sputnjik

Prvu dozu vakcine, u Domu zdravlja Kovačica, od početka masovne imunizacije stanovništva, primilo je 7.616 ljudi, revakcinisano je 7.314 osoba, dok je treću dozu primio 1.661 građanin. Ukupno je data 16.591 doza vakcine.

Vakcinacija se u kovačičkom Domu zdravlja obavlja od 8 do 18 sati, vikendom od 8 do 12 časova, dok se u zdravstvenim stanicama u Padini, Debeljači i Crepaji vakcinacija sprovodi u vremenu od 8 do 16 sati a u ambulantama u Idvoru, Uzdinu i Samošu od 8 do 14 časova.

Na teritoriji opštine Kovačica su u ovom trenutku 343 osobe pozitivne na korona virus. Prema poslednjim podacima iz kovačičke Kovid ambulante najviše aktivnih slučajeva se i dalje beleži u Kovačici 102, zatim Padini 71, Crepaji 63, Debeljači 53, Uzdinu 40, Idvoru 5, Samošu 9, dok u Putnikovu trenutno nema potvrđenih slučajeva.

Od početka septembra, zaključno sa današnjim podacima, od posledica izazvanih Covid-19 preminulo je 14 osoba iz Opštine Kovačica.
Radno vreme kovid ambulante u Kovačici je od 7 do 22 sata, s tim da se testiranje obavlja do 16 časova.

Kovačičani se za vakcinaciju mogu prijaviti putem opštinskog kontakt centra na broj 063 102 04 13. Trenutno su u Domu zdravlja Kovačica dostupne vakcine Sinofarm i Fajzer. Očekuju se nove doze Sputnjika, interesovanje za ovu vakcinu građani treba da iskažu prijavljivanjem putem e-Uprave.

Građanima se savetuje da se pridržavaju svih preventivnih mera, uključujući distancu, izbegavanje većih okupljanja, nošenje maski u zatvorenim prostorima, redovno održavanje lične i higijene prostora gde se boravi.