NajaveNaslovna

Međunarodni festival “Rakija i rakijaši” 24. oktobra u Pančevu

Međunarodni festival rakije “Rakija i rakijaši 2021” održaće se u nedelju, 24. oktobra u Pančevu, na prostoru stare Barutane. Proizvođači najboljih rakija dobiće vredne nagrade.

Ove godine festival će biti održan po četvrti put, uz slogan “Koji domaćin peče najbolju rakiju?”. Ocenjeno je 1.300 uzoraka iz 8 zemalja.

Organizator festivala je Udruženje “Ravnica” koje u okviru FB grupe “Rakija i rakijaši” okuplja blizu 18 hiljada članova. Ocenjivačka komisija proglasiće najbolje rakije u nekoliko kategorija i najbolje rakijske Majstore.

Armin Tot iz Udruženja “Ravnica” i organizator festivala, kaže da su osim medalja i pehara, obezbeđene i vredne robne nagrade.

Osim takmičenja, cilj festivala je da se publika upozna sa najkvalitetnijim rakijama, kaže Armin Tot i dodaje da je festival sajamsko – edukativnog karaktera.

Satnica Festivala:

10h-11h Okupljanje rakijaša i prijava svih koji su poslali uzorke na štandu „Rakije i rakijaši“
11h Radionica Ilije Malovića i Zorana Radomana „Rakija uglavnom“ na temu „Rakijska scena : između mita i brenda“
12h – Zvanično otvaranje Festivala
12:15-14:30h Proglašenje pobednika po svim rakijskim kategorijama, dodela priznanja i Specijalnih nagrada, kao i proglašenja Šampiona Festivala u kategoriji hobi destilerija i pojedinačno najbolje ocenjene rakije.
15h Profesor dr Ninoslav Nikičević: Osvrt i komentar na kvalitet rakija poslatih na ocenjivanje sa preporukom oko poboljšanja kvaliteta i unapređenja proizvodnje za dobijanje kvalitetnih rakija.
16h – zvaničan završetak Festivala

Sve dodatne informacije o uslovima takmičenja mogu se pronaći na FB grupi “Rakija i rakijaši”, kao i na FB Eventu festivala.