DruštvoNaslovna

Radovi na asfaltiranju u Pančevu u punom jeku, trenutno se radi u Prespanskoj ulici

U Prespanskoj ulici u naselju Kudeljarac u Pančevu danas je počelo asfaltiranje. Dužina trase je 1.000 metara. Maja Vitman, gradska menadžerka sa predstavnicima Mesne zajednice „Mladost“ obišla je trasu na kojoj se izvode radovi i razgovarala sa građanima.

Dorjan Glavinić živi na Kudeljarskom nasipu ceo život i kako kaže, ne pamti da je ikad bilo koja vlast ulagala u ovo naselje u kojem je sve više kuća.

Dugo se nije vodilo računa o ovom našem kraju. Pamtim i kad je bio zemljani put. Asfalt je nešto što je za nas jedna od najvažnijih stvari. Nadam se da će uskoro i ostale ulice po Kudeljarcu biti asfaltirane i sređene. Ovo je postalo veliko naselje. Puno je dece, idu peške u školu. Ima i puno automobila. Zahvalni smo lokalnoj vlasti što gledaju da nam izađu u susret, što se radi i kanalizacija i vodovod i asfaltiranje ulica, sve ono što je potrebno Kudeljarskom nasipu. Kudeljarac se mnogo izgradio i danas nam je asfalt najpotrebniji, kaže Dorjan Glavinić.

 

 

Maja Vitman je istakla da će kroz projekat Javnog privatnog partnerstva naselje Mladost dobiti minimum 8.800 metara asfaltiranih puteva i ulica za period od avgusta 2020. godine do marta naredne godine. Neke od ulica biće asfaltirane čim se završi izgradnja nedostajuće vodovodne mreže.

Urađeni su pripremni radovi i danas se radi prvi sloj asfalta u Prespanskoj ulici u dužini od 1.000 metara. Pored Prespanske ulice, u drugom krugu radova po projektu javnog privatnog partnerstva, građani su dobili asfalt u Hadži Prodanovoj ulici. U toku su pripremni radovi za Kordunašku, Vojvođansku, Šarplaninsku i Vlasinsku ulicu do Kudeljarskog nasipa. Nakon završenih radova na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže u Ohridskoj i Vlasinskoj ulici (deo ulice prema kasarni) i izvedenih priključaka, asfaltiraće se i ove ulice, kako ne bi tek asfaltirane ulice krpili, kaže Maja Vitman.

 

 

Ulice Borska i Banijska su planirane da se rade u toku sledeće godine.

Do sad smo asfaltirali Šarplaninsku ulicu od Novoseljanskog puta do Bačvanske, Zlatiborsku, Hercegovačku, Vojvođansku od Bačvanske do Sremske, nastavak Bokokotorke, Sremsku, Makedonsku od Bačvanske do Hercegovačke, Hadži Prodanovu i uredili smo staze oko crkve u Kozaračkoj ulici, podsetila je Vitman.

Mišo Marković, predsednik Izvršnog odbora Mesne zajednice „Mladost“ u Pančevu veoma je zadovoljan što se drži obećanje dato građanima i što je počelo asfaltiranje ulica na Kudeljarcu.

Vidite da se okupio veliki broj stanovnika ove ulice kako bi pozdravili izvođenje ovih radova. Mesna zajednica Mladost je nažalost bila kod prethodnih vlasti mnogo zapostavljena. Čak neki naši u to vreme predsednici opština i gradonačelnici nisu ni znali gde se nalaze ulice kao što su Prespanska, Ohridska, Borska, Vlasinska, Šarplaninska. Dolaskom Srpske napredne stranke na čelo Grada, kada je preuzela odgovornost da vodi ovaj grad, odlučila je da su i Prespanska i Cara Lazara ulice u istom rangu. Svaka ulica je jednako važna za naše građane i zato se lokalna vlast trudi da u što kraćem roku asfaltira što više ulica u različitim delovima grada. Drago mi je da smo krenuli sa asfaltiranjem u naselju Mladost. Do sada je putem javno-privatnog partnerstva asfaltirano 8 ulica i staza kod crkve Sveti Sava. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, nadamo se da ćemo do kraja godine asfaltirati još šest ulica. To su Prespanska i ostale ulice u kojima su u toku pripremni radovi za asfaltiranje, kaže Mišo Marković.

 

 

Do danas, za 14 meseci otkako je počeo projekat javno-privatnog partnerstva za uređenje putne infrastrukture urađeno je 89 ulica, 43 km puteva i 3 km pešačkih staza.

Ravnomernim ulaganjem pokazujemo jednaku odgovornost prema svim građanima. Gradska naselja imaju jednaki prioritet kao i naseljena mesta, i to je važno da građani znaju, izjavila je gradska menadžerka Maja Vitman.

Ovih dana u toku su radovi u Starčevu, Jabuci, Banatskom Novom Selu i Dolovu, a pre desetak dana završeni su radovi u Glogonju. Radovi će uskoro početi u Kačarevu, Omoljici i Banatskom Brestovcu.