NaslovnaSport

U Pančevu je održana 74. ulična trka Pančeva

Ulična trka Pančeva, tradicionalna manifestacija koju organizuje Atletski klub Dinamo iz Pančeva povodom Dana grada održana je danas uprkos kiši i hladnom vremenu.

Trka se održava neprekidno 74 godine, od osnivanja AK „Dinamo“ počevši od 1947. godine.

Zbog svima nama poznate epidemiološke situacije trku smo organizovali na Gradskom stadionu Dinamo. Nismo želeli da pravimo veliku atletsku manifestaciju. U organizaciji je učestvovao ceo klub, od uprave do sadašnjih i bivših atletičara. I pored naše želje da ne bude masovnosti, odziv je bio više nego masovan, tako da smo dobili možda najveću uličnu trku u Srbiji. Kiša nas je omela da ugođaj bude još bolji, ali i ovako su svi naši dragi gosti bili prezadovoljni, kaže trener AK Dinama Ljupčo Cvetkoski.

AK „Dinamo“ je ipak takmičarski nastupio i bio je najuspešniji klub na takmičenju. Pobedili su Ksenija Mrkela, Asja Pleskić, Jana Grujić, Dunja Atanacković, a medalje su osvojili i Andrej Damjanov i mnogi drugi.

Veliko hvala svim gostima koji su došli iz cele Srbije, a takođe i našim sugrađanima sportistima TK ,,Tamiš“ koji su uveličali našu manifestaciju. Pokazali su da se i u njihovom klubu odlično radi, kaže Cvetkoski.

Uličnu trku otvorio je predsednik Atletskog kluba „Dinamo“ Zoran Božanić.