KulturaNaslovna

Film „Dolovobook“ prikazan u Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu

Film „Dolovobook“ premijerno je prikazan u Muzeju jugoslovenske kinoteke u Beogradu 13. novembra u revijalnom delu programa Mikro festivala amaterskog filma (Mikro FAF).

Festival je posetio i deo ekipe filma iz Dolova. To su bili Stefan Petrović, Sara Stojiljković, Strahinja Kuzmanović, Mihajlo Trailov, Anja Ilić i Jovana Popov.

 

 

Stefan Petrović, koordinator filmske radionice „Pozdrav iz Dolova“, koja se tokom 2021. godine odvijala u Dolovu, organizovao je jednodnevni izlet za najmlađe članove ekipe.

 

 

Pre projekcije filma posetili su Muzej iluzija i prošetali Kalemegdanom. Nakon premijere filma „Dolovobook“ i još pet kratkih ostvarenja, koja su nastala tokom trajanja radionice, predstavili su se publici na sceni, što je za njih bio nesvakidašnji događaj.

Prvo, pretpremijerno, prikazivanje filma „Dolovobook“ bilo je u Dolovu 5. septembra na otvorenoj sceni ispred Doma kulture u tom mestu. Ovo filmsko ostvarenje dokumentarnog karaktera beleži razgovor sa 14 Dolovaca starije i srednje generacije o druženju pre pojave interneta i društvenih mreža.