DruštvoNaslovna

Bela Crkva: poseta ministra Nedimovića i sekretara Božića domaćinstvu u Dupljaji

Ministar Branislav Nedimovića i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Čedomir Božića posetili su danas domaćinstvo Milana Stojadinova u naselju Dupljaja kod Bele Crkve.

Ovo domaćinstvo se bavi ratarstvom (pšenica, kukuruz, lucerka), obrađuju 200 jutara zemlje. Bave se i stočarstvom, trenutno imaju 100 ovaca. Redovno prate sve konkurse koje objavljuju i ministarsto i sekretarijat. Preko Republičkog konkursa kupili su kosačicu, prskalicu i rasturivač stajskog đubriva. Sastanak je održan u kući domaćina, n kojem su prisustvovali i drugi poljoprivrednici iz Dupljaje.

 

 

U poseti su pored ministra Nedimovića i pokrajinskog sekretara Božića bili i predsednik opštine Violeta Simić, zamenik predsednika opštine Darko Stanojev, predsednik skupštine Marijan Aleksić i zamenik predsednika skupštine Nenad Živanov.

Naša misija jasno ukazuje na unapređenje poljoprivrede u svakom delu pokrajine i na tome ćemo nastojati obezbeđivanjem subvencija svakom poljoprivredniku koji ima viziju razvojne agrarne politike, istakao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, u okviru radne posete sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem Opštini Bela Crkva, odnosno naseljenom mestu Dupljaja.