DruštvoNaslovna

Nedimović: Subvencije za nabavku poljoprivredne mehanizacije

Prilikom posete predstavnika Ministarstva poljoprivrede i resornog Pokrajinskog sekretarijata optinama Bački Petrovac i Temerin, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović istakao je da je raspisan konkurs za subvencionisanu nabavku mašina i opreme u biljnoj i stočarskoj proizvodnji.

Ministar je govorio i o novim konkursnim linijama koje će uskoro biti raspisane o nabavci repromarerijala , naročito mineralnog đubriva kao i o načinima njihovog subvencionisanja.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar Čedomir Božić posetili su poljoprivredna gazdinstva uopštinama Bački Petrovac i Temerin. Tom prilikom, u obe opštine, razgovarali su sa poljoprivrednim proizvođačima sa tog podneblja.

Aktuelne teme: subvencionisana nabavka mehanizacije sa povratom od 50 odsto uloženih sredstava, nove konkursne linije, nabavka repromaterijala, naročito mineralnog đubriva za predstojeću prihranu hlebnog žita.

Ministar poljoprivrede uskoro će posetiti Indiju, gde će na velikom Ekonomskom forumu razgovarati sa predstavnicima Vlade Vijetnama o otvaranju novih tržišta za naše poljoprivredne proizvode, a naročito svinjsko meso.