AktuelnoDruštvo

Deda Mraz i Dobre vile na aerodromu Batajnica

Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije organizovali su danas na aerodromu Batajnica već tradicionalnu akciju „Sletanje Deda Mraza i Dobre vile“ za mališane iz škola za decu sa smetnjama u razvoju.

Akcija je sedmu godinu za redom realizovana u saradnji sa humanitarnom fondacijom „Osmeh na dar“.

Avion „antonov 26“ iz sastava 138. transportne avijacijske eskadrile dovezao je na stajanku batajničkog aerodroma Deda Mraza, u čijoj ulozi je i ove godine zastavnik Goran Krajinović i Dobre vile, razvodnike Maju Nikolić i Milenu Milosavljević.

Mališani iz škole ŠOSO „Anton Skala“ iz Stare Pazove, iz obrenovačkog SOS „Dečjeg sela“, Doma za decu i omladinu „Spomenak“ iz Pančeva i deca iz porodica sa više dece iz Beograda sa osmesima na licima, dočekali su Deda Mraza i Dobre vile koji su iz aviona izašli sa slatkišima, a zatim su najmlađi posetioci aerodroma imali prilike da uđu u avion i da se druže sa posadom vazduhoplova.

 

Akcija je organizovana sedmu godinu zaredom (foto: MOD)

 

Pošto snega nema, po Deda Mraza poslali smo vazduhoplov sa pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Od 365 dana koliko u godini izvršavamo redovne letačke zadatke, uvek nam je drago kada izađemo u susret jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji. Drago nam je da vidimo naše najmlađe nasmejane i tu smo uvek da pomognemo, rekao je komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Željko Bilić.

Druženje sa pripadnicima jedinice nastavljeno je u vojničkom restoranu 204. vazduhoplovne brigade gde je upriličena i podela novogodišnjih paketića prve studentske humanitarne fondacije „Osmeh na dar“.

 

 

U prikupljanju slatkiša, igračaka i školskog pribora učestvovali su, pored pripadnika 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, i zaposleni u Klinici za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA.