DruštvoNaslovna

Pančevo: Završen četvrti „Moonwalk festival“

Ovogodišnji, četvrti „Moonwalk festival“, održan je 15. i 16. februara u Pančevu, u dvorani Apolo. Program festivala bio je podeljen u dva dela: prvi je bio namenjen mlađim učesnicima, učenicima osnovnih škola a zatim su se predstavljali mladi neafirmisani sastavi.

Najpre se predstavio mladi tročlani bend iz Beograda „Špenadle“, zatim je nastupio tročlani sastav učenika škole gitare „Gitarta“, pa trinaestogodišnja Nađa Zarija, nakon nje Ada Brkić, učenica drugog razreda pančevačke Gimnazije. Na kraju prvog dela programa nastupio je sastav „Ensi in“ iz Pančeva koji čine sestre Evgenija i Simona Mesaroš (14 i 13 godina).

U drugom delu programa prve večeri festivala nastupio je sastav „Nestašni unplugged night“ iz Pančeva koji čine Saša Gambiroža i Mihajlo Đorđević. Nakon njih nastupio je bend iz Beograda „Doomsday“, te bend Hazel iz Niša i Rampa iz Pančeva.

Druge večeri festivala, 16. februara, predstavili su se bendovi „Lipov Loud“ iz Beograda, „Zehn fur Zehn“ iz Vrbasa, „Gospodin Gorki“ iz Osijeka, „Ujka senf“ iz Pančeva i „Flashpoint“ iz Sente.

 

 

Za sam kraj četvrtog Moonwalk festivala, pod nazivom “All star jam session“ okupili su se članovi “Bane Gluvakov tria”i “Ph Benda”, a pozvani su i druge kolege muzičari, učesnici prethodna tri Moonwalk festivala, kao i manifestacije koja je festivalu prethodila, pod nazivom “Koncert Oliveru u Čast”. Članovi pomenutih bendova su još 2011. godine inicirali njeno održavanje, kao izraz poštovanja prema muzičaru, Mesaroš Oliveru, koji je rano preminuo, a mnogima je bio muzički uzor, nekima i učitelj. Negovao je ljubav prema svim muzičkim pravcima koji su se na ovom festivalu predstavili, bio je izvanredan gitarista i pevač. Poslednji bend u kom je svirao i na koncertima predstavljao kao rok antologiju uživo, zvao se “Moonwalkers”. Tako se stiglo do “Moonwalk Festivala”.