DruštvoNaslovna

Sukob demonstranata i policije u Beogradu

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je danas nekolicina huligana predvođena jednim od lidera Saveza za Srbiju Boškom Obradovićem napala pripadnike policije na uglu ulica kralja Milana i kneza Miloša u Beogradu.

Oni su fizički nasrnuli na pripadnike policije i pokušavali su da ih udare kamionom i probiju kordon.

Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje napad na policijske službenike koji rade svoj posao i brinu o očuvanju javnog reda i mira.

Najoštrije osuđujem fizički napad na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova od strane lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Boška Obradovića i njihovih sledbenika. Skandalozno je i nedopustivo to što Đilas i Obradović pokušavaju da svoju politiku sprovode fizičkim napadima na policijske službenike. Pozivam sve državne organe da bez odlaganja procesuiraju i kazne sve one koji su danas napali policijske službenike, izjavio je dr Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije.

 

 

Nekoliko desetina pristalica Boška Obradovića i Dragana Đilasa krenulo je u napad na policijske snage koje obezbeđuju zgradu Predsedništva. Oni su probili sve zaštitne ograde i krenuli da uđu u zgradu u kojoj se nalazi predsednik. Pristalice Obradovića su oborile ogradu ispred Predsedništva na Andrićevom vencu, lupale na vrata i insistirale da uđu.

Podsetimo, nakon što su učesnici protesta sinoć upali u zgradu RTS, Boško Obradović je pozvao demonstrante da se danas u 12 sati okupe ispred Predsedništva Srbije.

Foto: N. Skenderija/Novosti.rs
Izvor: MUP/Novosti