DruštvoNaslovnaTurizam

„Zeleni zmaj“ stigao u Kupinovo

Električni minibus „Zeleni zmaj“ Turistička organizacija opštine Pećinci dobila je u okviru programa „Podrška regionalnom i ruralnom razvoju u Srbiji“ koji finansira Švajcarska agencija za saradnju.

„Zeleni zmaj“ promovisan je u dvorištu Etno kuće „Putnik“ u Kupinovu odakle je krenula prva vožnja obodom Specijalnog rezervata prirode „Obedska bara“ do reke Save.

Ovo ekološko električno vozilo deo je turističke rute opštine Pećinci.

Električni minibus koji će obogatiti turističku ponudu predela gde priroda grli istoriju dobijen je u okviru projekta „Cikloturizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju Srema“ koji se realizovao u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Srem, a u okviru istog opremljeno je dečije igralište u Ogaru.

Pored privrede i poljoprivrede kao strateških ciljeva razvoja u Donjem Sremu, nadležni najavljuju kapitalnu investiciju koja se tiče ulaganja u turizam.

Predsednik opštine Pećinci Željko Trbović je prilikom promocije pomenutog vozila istakao da će Vlada Republike Srbije i JP „Vojvodinašume“ finansirati izgradnju vizitorskog centra na Obedskog bari u šta će biti uloženo preko pet miliona evra.

Vrednost vozila je nešto više od 10 hiljada evra, a nabavku istog finansirala je Švajcarska agencija za saradnju u okviru programa „Podrška regionalnom i ruralnom razvoju u Srbiji“.

 

Izvor: RTV;
foto: R. Mitrović