NajaveNaslovnaTurizam

Svečano otvaranje Tvrđave Golubac za posetioce 30. marta

Tvrđava Golubac biće svečano otvorena za posetioce 30. marta od 10 do 17 časova.

Tog dana odvijaće se poseban Srednjovekovni program na Tvrđavi koji će obuhvatiti Kovačku radionicu, Radionicu za izradu lukova i strela za decu, Streličarstvo, Program za decu, Viteške borbe, Radionicu kaligrafije i Koncerte srednjovekovne muzike.

 

 

Postavljaju se table na Stazi ruja i jorgovana koja se prostire iznad starog kamenoloma i ima dva izuzetna vidikovca sa kojih će posetioci moći da uživaju već od narednog vikenda.

Cene ulaznica i sve druge organizacione informacije naći ćete na sajtu Tvrđave ili možete dobiti na info desku Centra za posetioce +381 12 638 798 ili info@tvrdjavagolubackigrad.rs

Zbog bezbedonosnih razloga tog dana neće biti organizovane grupne posete Tvrđavi.

 

 

Unutrašnjost Tvrđave Golubac je za posetioce podeljena u četiri zone koje se razlikuju prema težini, dostupnosti i ceni ulaznice. Zelena zona je dostupna svima i obuhvata najveći deo Tvrđave. Ostale tri zone su dostupne samo punoletnim posetiocima i obavezan je zvaničan pratilac Kompleksa. Odnosno u ove tri zone posetioci ne mogu da idu samostalno zbog izuzetno zahtevnih i opasnih staza već uz pratnju zvaničnih pratilaca Kompleksa Tvrđava Golubački grad.

 

 

Ostaci srednjovekovnog grada Golupca nalaze se na desnoj obali Dunava, na najnepristupačnijem mestu koje predstavlja ulaz u Đerdapsku klisuru. Sam prostor tvrđave pripada Nacionalnom parku Đerdap i u okviru je prirodnog rezervata pod nazivom Golubački grad.