KulturaNaslovna

Alibunar: održana 41. dečja smotra muzike i folklora

U organizaciji Centra za kulturu opštine Alibunar pod pokroviteljstvom opštine Alibunar, 7. aprila održana je 41. Dečja smotra muzike i folklora.

Na samom početku direktorka Centra za kulturu Olivera Cicović rekla je da Opština Alibunar i Centar za kulturu pridaju veliki značaj očuvanju običaja, folklornom stvaralaštvu i razvoju kulture svih naroda koji ovde žive, kao i da je alibunarska opština jedna od retkih u Srbiji koja izdvaja sredstva za ravnomerni razvoj kulture, uz konstataciju da folklor i bogatstvo starih vrednosti ima ko da sačuva od zaborava.

Članovi žirija bili su profesor koreograf Dragan Mičić i profesor muzike Petar Pavlov.

Na ovogodišnjoj smotri žiriju i publici predstavili su se članovi folklorne sekcije Doma kulture Alibunar, mlađa i starija grupa Doma kulture iz Vladimirovca, starije grupe Doma kulture Banatski Karlovac i Doma kulture Alibunar, učenici OŠ „1. maj“ Vladimirovac i OŠ „ 2. oktobar“ Lokve.

 

 

U revijalnom delu programa učestvovali su učenici Baletske škole „Dimitrije Parlić“ izdvojenog odeljenja Alibunar i učenice OŠ „T. G. Masarik“ iz Janošika. Igrale su se igre iz Užica, Kolubare, Šumadije, Gornje Resave, Leskovca i rumunske narodne igre, umetničkih rukovodilaca Živka i Veljka Oparnice, Dragana Mičića, Marijane Tanasić, Benonija Bukur, Slavka Rajića, Mariore Đan Munćan i Manuele Mohan uz pratnju orkestra Centra za kulturu pod rukovodstvom Kristijana Đuđe i orkestra iz Lokava pod rukovodstvom Jonela Dragića.