NajaveNaslovnaSport

Pančevo domaćin turnira „Zlatna rukavica – Meč šampiona“

Bokserski turnir „Zlatna rukavica – Meč šampiona“ održaće se u Pančevu, borbe će početi u četvrtak, 27. novembra, a finale je u subotu, 30. novembra u 18 sati u Hali sportova na Strelištu.

Kapiten boksera Srbije Vladan Babić i selektor Milan Piperski, uoči turnira „Zlatna rukavica“, kažu da će učiniti sve da trofej ostane u rukama srpskih boksera.

Babić brani trofej osvojen prošle godine u Nišu i veruje da narednog vikenda u Pančevu može da ponovi uspeh.

Poslednjih mesec dana svi samo razmišljamo o tom turniru, ja možda i najviše jer sam prošle godine osvojio trofej, pa imam tu dužnost da probam da ga odbranim. Stvarno mi je čast što ću da donesem „Zlatnu rukavicu“ na turnir i da se maksimalno potrudim da je ponovo ponesem kući jer je to svakako najvredniji trofej koji imam na polici, rekao je Babić Tanjugu.

On je dodao da je ekipa, uprkos problemima sa povredama i virusima, maksimalno motivisana.

Domaći teren je uvek prednost, pa ćemo uvek moći nekog da iznenadimo, mada je konkurencija možda i najjača u prethodnih pet godina otkad ja učestvujem, Neka bude pet finala i jedno tri zlata, kao kapiten bih bio zadovoljan, istakao je Babić.

Selektor Milan Piperski kaže da nema dileme da je ova „Zlatna rukavica“ najjača u poslednjih 20 godina i da je zbog toga odgovornost još veća.

Na završnim smo pripremama, ovaj put u širem sastavu kako bi svi dobili šansu. Sreća nam nije naklonjena jer imamo dosta povređenih reprezentativaca, pa ćemo biti malo oslabljeni, kazao je Piperski.

Prema njegovim rečima ekipa trenutno radi zajedno sa bokserima iz Italije, Moldavije, Alžira i Ukrajine.

Turnir će biti težak, veoma kvalitetan. Srbija će narednih dana biti centar boksa u Evropi. Ne bih da budem pretenciozan, ali verujem da će momci dostojno reprezentovati našu državu. Očekujem nekoliko finala, domaći teren je prednost, ali opet, sve će se odlučiti u ringu. Cilj je da „Zlatna rukavica“ ostane kod nas i imamo što više finala, zaključio je Piperski.