DruštvoNaslovna

Pančevo uvelo telefonske linije za pomoć starijim građanima

Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva otvorio je tri telefonske linije za pomoć najstarijim sugrađanima na koje se mogu javiti ukoliko im je potrebna pomoć u vidu nabavke namirnica, lekova i slično.

Telefoni će od utorka, 17. marta biti dostupni 24 sata dnevno. Telefonske linije za pomoć najstarijim građanima su 013/308-950; 013/308-960 i 013/308-736.

Gradonačelnik Saša Pavlov apeluje na starije građane da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih kuća i najavio da će volonteri za njih nabavljati hranu, lekove i sve drugo što im je potrebno.

Važan cilj donošenja odluke o uvođenju vanrednog stanja je i zaštita zdravstvenog sistema i najstarijih sugrađana. Molim sve sugrađane da se samoizoluju i da koriste javni prostor, javne ustanove i institucije samo za neodložive potrebe. Ukoliko nema niko mlađi da ih obiđe, da im kupi neke neophodne namirnice od sada će na usluzi biti tri broja telefona Gradskog štaba za vanredne situacije koje će građani moći da zovu 24 sata dnevno i reći šta treba da im se nabavi od lekova, hrane, šetanja kućnih ljubimaca – rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Na ulaznim vratima domova zdravlja i ambulanti biće istaknuti brojevi telefona izabranih lekara kako bi se smanjio broj odlazaka u ove institucije. Cilj uvođenja vanrednog stanja je zaštita zdravstvenog sistema i najstarijih sugrađana.