KulturaNaslovna

Podrška Ministarstva kulture i informisanja akciji „Ćirilika” u Pančevu

U cilju podrške aktivnostima koje učenici Osnovne škole „Vasa Živković” u Pančevu i nastavnica srpskog jezika Bosiljka Dimitrijević sprovode na negovanju srpske jezičke kulture odnosno kulture govora i afirmisanja pisanja ćiriličnim pismom, danas su predstavnici Ministarstva kulture i informisanja posetili školu i učenicima odeljenja 8/4 i njihovoj nastavnici uručili knjige „Gramatika srpskog jezika” i „Znameniti Srbi 19. veka”, kao i majice i postere posvećene akciji „Negujmo srpski jezik”.

Nastavnica Bosiljka Dimitrijević sa svojim učenicima 8/4 odeljenja napravila je jezičku patrolu „Ćirilika”. Oni su na inventivan i zabavan način u svom okruženju – na ulicama Pančeva, izlozima firmi i grafitima na zidovima otkrili greške u pisanju ili neadekvatnoj upotrebi jezika u svakodnevnom životu.

Predstavnici Ministarstva kulture i informisanja poklonili su biblioteci Osnovne škole „Vasa Živković” i komplete knjiga iz antologijske edicije „Srpska književnost u Prvom svetskom ratu” i edicije „Prozna dela srpskih naučnika”, kao i „Istoriju svetske civilizacije” Vila Djuranta.

Izvor: Ministarstvo kulture Republike Srbije