KulturaNaslovna

Otvorena nova čitaonica u centru Čuruga

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić danas je svečano otvorio novu biblioteku sa čitaonicom u Čurugu. Ona je ogranak Opštinske narodne biblioteke ”Veljko Petrović” iz Žablja.

Otvaranjem je zadovoljen zakon koji nalaže da se biblioteka mora nalaziti u prvoj zoni, odnosno u centru.

Predsednik opštine Čedomir Božić veoma je zadovoljan izgledom i ambijentom novootvorene čitaonice.

Napravili smo plan kad je u pitanju rad i funkcionisanje Opštinske narodne bibiloteke koji se polako realizuje. Jedna od planiranih aktivnosti jeste izmeštanje ogranka biblioteke u Čurugu u nove prostorije u centru. To je i sprovedeno. Knjige će biti dostupnije građanima. Oni će u prijatnoj atmosferi moći da uživaju uz omiljenu knjigu. Svake godine Opština izdvaja određeni iznos sredstava kako bi Opštinska narodna biblioteka obnovila svoj fond knjiga, rekao je Božić.

 

 

Direktor Opštinske narodne biblioteke ”Veljko Petrović” Milovan Mirkov kaže da je sada Čurug dobio svoju kulturnu celinu.

Nova biblioteka sa čitaonicom u Čurugu nalazi se u samom centru mesta. Nastala je renoviranjem jednog dela pozorišne sale, tako da sada u Čurugu imamo jednu objedinjenu kulturnu celinu. Biblioteka u Čurugu ima oko 800 članova, a broji više od 14.000 naslova, rekao je Mirkov.

Opština Žabalj nastaviće da kontinuirano unapređuje i ulaže u kulturu, kako kroz infrastrukturne, tako i kroz projekte koji su namenjeni direktnoj pomoći kulturnim udruženjima.

Izvor: zabalj.rs