NaslovnaTurizam

Pančevcima predstavljena turistička ponuda Zlatibora

Turistička organizacija Zlatibor predstavila se 27. maja sa svojom turističkom ponudom Pančevcima u okviru manifestacije „Letnji dani“, u gradskom parku.

Svi koji su danas šetali centrom Pančeva imali su mogućnost da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje vredne nagrade. Među nagradama su vikend za dvoje na Zlatiboru, vožnja gondolom na Zlatiboru i još mnogo toga.

Pobednici će biti proglašeni po završetku kampanje koja je juče počela u Šapcu a danas je nastavljena u Vranju i Pančevu.

Miloš Planić iz Turističke organizacije Zlatibor kaže da je na ovoj planini sve spremno za još jednu uspešnu turističku sezonu.

Raznovrsna ponuda i atrakcije, moderni hoteli, kvalitetan privatni smeštaj, svi lokaliteti na raspolaganju su gostima za zdrav, sadržajan i bezbedan odmor. Zdravlju od davnina pogoduje vazdušna banja Zlatibor, sa prijatnom klimom, lekovitom ružom vetrova, mirisima borova i cvetnih livada, dugim šetalištima. Ovde su odlični uslovi za pešačenje uredjenim stazama, kupanje na otvorenim kupalištima, kampovanje, sportske pripreme, paraglajding, planinski biciklizam, jahanje konja, vožnju kvadova, streličarstvo…, naveo je Miloš Planić.

 

 

Zlatiborski sadržaji su svima privlačni i uglavnom poznati, ovo je turističko mesto vrhunskog smeštaja, najboljeg provoda, biranih programa.

Od ove sezone turisti mogu uživati na obnovljenom Kraljevom trgu, pored najlepšeg jezera u centru, u pogledu iz kabina najduže panoramske gondole koja je spojila središte planine s najvišim vrhom Tornikom. “Gold gondola“ je posebna atrakcija, jer pruža nezaboravan doživljaj tokom vožnje iznad živopisnih zlatiborskih proplanaka i Ribničkog jezera, koja traje 25 minuta. Novi sadržaj je i veliki hotelsko-apartmanski kompleks podignut uz Kraljev trg, na oko 40.000 kvadrata, koji je sagradila firma “Galens invest“. A turisti su već dobro upoznali Stopića pećinu, Kaubojski grad “El Paso siti“, popularni Dino park, letnju ponudu centra “Tornik“, Avantura park, trim staze, sportske objekte, vodopad u Gostilju, Muzej “Staro selo“ u Sirogojnu, Boškovu vodu u Ljubišu, okolna izletišta i druge vrednosti Zlatibora, nabrojao je Miloš Planić.

 

 

On kaže da je odmor na Zlatiboru i u ovo vreme siguran, jer se posvećeno brine o zdravstvenoj bezbednosti turista. Tokom nepovoljne epidemiološke situacije poštovane su sve mere koje je propisao Krizni štab, manifestacije nisu organizovane, a svi lokaliteti radili su uz poštovanje zdravstvenih propisa, što je doprinelo da Zlatibor bude bezbedno i zdravo mesto. Sada se epidemiološke prilike poboljšavaju, što će omogućiti da “zlatnu planinu“ tokom sezone poseti veliki broj ljubitelja planinskog odmora.

Posebne čari zlatiborskom odmoru daće ukusni zalogaji u odličnim restoranima i hotelima, od kojih svaki ima neki svoj specijalitet koji privlači goste. Sve je ovde u spoju tradicionalne i savremene kuhinje, hrane ovog kraja od biranih domaćih proizvoda i raznovrsnih svetskih ukusa. Cene boravka i usluga nisu menjane u odnosu na ranije godine. Na Zlatiboru ima smeštaja za svaki džep, od vrhunskog u elitnim hotelima do udobnih pansiona, privatnih apartmana i seoskih turističkih domaćinstva gde se može boraviti po povoljnim cenama, zaključio je Miloš Planić.

Predstavljanje turističke ponude Zlatibora biće nastavljeno sutra u Čačku, a narednih dana i u ostalim delovima Srbije.