DruštvoNaslovna

U Pančevu će i ove godine biti finansirani projekti u okviru programa „Zajednici zajedno“

U Palati Srbije potpisani su Memorandumi o saradnji i razmenjeni sporazumi o saradnji u okviru programa „Zajednici zajedno 2021“ između NIS – Gazprom Njeft i lokalnih samouprava na čijoj teritoriji kompanija posluje.

Memorandume kojima se definišu oblasti ulaganja kompanije NIS u sklopu programa svečano su potpisali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS a.d. Novi Sad, Zorana Mihajlović potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka enegetike i rudarstva i Irena Vujović ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije.

U ime grada Pančeva svečanosti su prisustvovali zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin, narodni poslanik Marko Mladenović, članica Gradskog veća grada Pančeva Katarina Banjai i pomoćnica gradonačelnika Aleksandra Đurić.

 

 

Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva zahvalila se kompaniji NIS – Gasprom Njeft sa kojom kroz program „Zajednici zajedno“ Pančevo sarađuje od 2009. godine.

Ova kompanija je finansirala do sada 145 projekata od izuzetnog značaja za grad Pančevo. Prošle godine je 11 škola sa teritorije Pančeva dobilo sredstva za unapređenje bezbednosno-informacionih sistema i digitalizaciju nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama. Kroz ovu podršku kompanija pokazuje odgovoran odnos prema lokalnoj zajednici i visok stepen društveno odgovornog poslovanja, a Grad Pančevo da je dobar i pouzdan partner i domaćin i ima odličnu saradnju sa svim kompanijama i investitorima koji posluju u gradu. Drago nam je da se saradnja nastavlja i u 2021. godini, uprkos teškoj godini za nama i poslovanju u uslovima pandemije korona virusa, i to sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine Republike Srbije. Ove godine će biti finansirani projekti u oblasti zaštite životne sredine sa ciljem obezbeđivanja preduslova za smanjenje zagađenja i povećanje energetske efikasnosti, što je ujedno i jedan od naših prioriteta. Projekti se biraju u okviru Javnog konkursa. Ukupan iznos novčanih sredstava za finansiranje projekata ove godine iznosi 14.000.000 dinara, izjavila je zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin.

 

 

Program „Zajednici zajedno“ kompanije NIS – Gazprom Njeft pokrenut je 2009. godine u duhu korporativne društvene odgovornosti kompanije sa ciljevima razvoja jakih i stabilnih partnerskih odnosa sa institucijama i građanima u lokalnim zajednicama u kojima posluje, kao i unapređenja kvaliteta života stanovništva kroz prepoznavanje lokalnih potreba i doprinos razvoju lokalnih zajednica uz izgradnju odnosa međusobnog poverenja i lojalnosti.