NajaveNaslovnaTurizam

Ovog vikenda u Beloj Crkvi – festival „Lepota različitosti“

Deveti multikulturalni festival „Lepota različitosti“ održaće se 16. i 17. jula. Organizator je udruženje „Češka beseda Kruščica“, a pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Češke u Beogradu, Opštine Bela Crkva i Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine.

Prema rečima organizatora, predsednika „Češke besede Kruščica“ Jozefa Irovića, koncepcija manifestacije je unapređena, kako bi što veći broj stanovnika opštine Bela Crkva ali i gostiju, odnosno turista koji svoj godišnji odmor provode na belocrkvanskim kupalištima, posetio ovaj festival.

Shodno tome, u petak ,16. jula, sa početkom u 19 časova održaće se defile učesnika centrom grada do Gradskog parka, gde će se održati i mini nastup KUD-ova, kao i podela flajera uz poziv da svi zainteresovani posete Kruščicu u subotu, 17. jula kada je centralni deo manifestacije.

 

 

Svoje koreografije i narodne igre sa početkom u 15 časova prikazaće Kulturno umetnička društva, a od 18 časova očekuje nas nastup horova i pevačkih društava.

U Etno kući u Kruščici svi gosti imaće priliku da pogledaju izložbu fotografija sa ranijih festivala „Lepota različitosti“.

Udruženja žena sa teritorije opštine Bela Crkva predstaviće svoje rukotvorine i gastronomske đakonije.