KulturaNaslovna

U Pančevu predstavljen spot za pesmu “Vino iz Dolova”

U Gradskoj upravi u Pančevu predstavljen je video za pesmu „Vino iz Dolova“. Ovaj spot, koji je sniman u Dolovu, od početka septembra nalazi se na Jutjubu. Ovo je bila prilika da se umetnička ekipa koja je radila na realizaciiji pesme i spota uživo predstavi u Pančevu.

Zoran Sve Jovanović, koji je komponovao muziku na tekst, na početku promocije, uživo je izveo pesmu „Vino iz Dolova“ pred prisutnom publikom.

U muzičkom performansu mu je pomogao Ilija Grande, muzičar opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dragica Užareva, tekstopisac, pričala je o svojim povodima za nastanak pesme, a Zorica Mladenović, režiser video spota, govorila je o procesu nastanka scenarija i video materijala za spot.

Zoran Sve Jovanović, koji je inače frontmen muzičke grupe „Slobodni strugari“, na kraju promocije se obratio skupu, govorio o planovima za budućnost i izveo tri muzičke numere: pesmu „Prolećni behari“ (https://youtu.be/rW3ftC2VJOs), pesmu „Teodora“ (https://youtu.be/U86q9xIi49o) i za sam kraj, pesmu „Vino iz Dolova“ (https://youtu.be/zLJgHcxk4sE).

 

Video spot za pesmu „Prolećni behari“ je u montaži i takođe je sniman u Dolovu. Ovo troje umetnika, tokom svog predstavljanja, iskazalo je zahvalnost Gradu Pančevu koji je pomogao realizaciju ovog video spota putem Javnog konkursa za su/finansiranje projekata u oblasti kulture za 2021. godinu.