NaslovnaSport

Fenomenalni uspeh plivačice Anje Crevar: postala je vicešampionka Evrope i vlasnica novog nacionalnog rekorda

Plivačica iz Pančeva Anja Crevar osvojila je srebrnu medalju na 400m mešovito na Evropskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Kazanju, u Rusiji.

Ovo je Anji prva medalja u seniorskoj konkurenciji, a oborila je i državni rekord. Anja je izvanredno otplivala svoju deonicu, ostavši bez zlatne medalje za samo dve stotinke.

Veliki uspeh je ostvarila 21-godišnja Crevar, koja je trku isplivala vremenom 4:30.47, završivši iza Turkinje Viktorije Guneš.

Koliko je ovo bila uzbudljiva trka govori i da je Italijanka Sara Frančeski imala identičan rezultat kao i srpska plivačica.

Anja je od starta trke bila na drugom mestu, plivala je odličnim ritmom, ali uprkos njenom sjajnom naletu u finišu, Turkinja Guneš je uspela da za dve stotinke bude brža i sačuva zlato.

Anja Crevar je ovim uspehom uspela i da popravi lični i državni rekord za čak tri sekunde, koji je 2019. godine postavila u Glazgovu.

Ovo je za nju prva medalja u seniorskoj konkurenciji na najvećim takmičenjima, a kao juniorka je bila višestruka evropska šampionka i „bronzana“ na Svetskom prvenstvu za juniore, upravo u disciplini 400 metara mešovito.