DruštvoNaslovna

Sefkerin: Urađena ograda na delu porte crkve, poslanik Ginculj najavio nove projekte

Izgradnja ograde oko dela porte Srpske pravoslavne crkve u Sefkerinu je završena. Reč je o projektu koji se sprovodi preko konkursa za verske zajednice, koje sufinansira lokalna samouprava.

Protonamesnik Željko Milovanov je predsednika opštine Miloša Markova i pokrajinskog poslanika Predraga Ginculja upoznao sa rezultatima projekta.

Vrlo smo zadovoljni projektom i izražavam zahvalnost lokalnoj samoupravi što nam je izašla u susret i sufinansirala projekat obnove ograde porte hrama Svetog arhangela Gavrila u Sefkerinu sa sumom od 300.000 dinara. Na taj način smo južnu stranu ograde porte popravili, zid prezidali i namestili kovanu ogradu. Lokalna samouprava kontinuirano pomaže projekte Srpske pravoslavne crkvene opštine u Sefkerinu i mi se trudimo da što god radimo bude na opštu korist i ugled našeg sela, izjavio je Milovanov.

 

 

Pokrajinski poslanik Predrag Ginculj izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta i najavio nove za naredni period.

Pored ovog projekta možemo najaviti još jedan veliki projekat, a to je mini pič teren u Sefkerinu. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansirao je sa 2.5 miliona dinara, a ostatak sredstava dala je Opština Opovo. Pored toga, na proleće, uradićemo tribine na rukometnom terenu, nastavićemo sa izgradnjom behaton staza u parku, a zatim pokrenuti i neke zahtevnije projekte, kao što je renoviranje doma kulture i verovatno projekat kapele, poručio je Ginculj.

U okviru projekta urađeno je 70 metara zida i kovane ograde, a ukupna vrednost porjekta je oko milion dinara.