DruštvoNaslovna

Banatski Brestovac: završena manifestacija Dani povrtara

U Banatskom Brestovcu danas je održan izložbeni deo manifestacije Dani povrtara – zlatna jesen banatska, u okviru koje su u parku izloženi povrtarski proizvodi, ali i rukotvorine i drugi proizvodi udruženja žena s cele teritorije Pančeva.

Treša Radonjin, pomoćnik sekretara u Sekretarijatu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Pančeva pozdravio je sve okupljene. On je podsetio da je Brestovac uvek bio povrtarski kraj i da je grad Pančevo vrlo rado podržao ovu manifestaciju i proglasio je gradskom, kako bi se nekadašnja tradicija nastavila.

 

Treša Radonjin i Milka Čurić u Banatskom Brestovcu

 

Ovo je prilika da se vidi deo proizvoda koje brestovački povrtari uzgajaju, ali i proizvodi žena iz ovog mesta i okolnih sela, koje uvek sarađuju i čuvaju običaje i tradiciju svog kraja, rekao je Radonjin.

U muzičkom delu programa nastupili su veterani i mešovita grupa KUD Čigra iz Pančeva i tamburaški orkestar Neolit.

 

 

Današnjim programom završena je trodnevna manifestacija.

Manifestacija Dani povrtara – zlatna jesen banatska posle nekoliko godina ponovo je pokrenuta ove godine zahvaljujući Udruženju žena Sose iz Banatskog Brestovca i Turističkoj organizaciji Pančevo, a uz podršku Grada Pančeva.

 

 

Manifestacija je počela 30. avgusta i u okviru nje u muzičkom delu programa nastupili su Tropiko bend, Gordana Lazarević i orkestar Ambasador, Salsa kubana iz Pančeva i KUD Čigra iz Pančeva.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts