DruštvoNaslovna

Gradonačelnik Pančeva potpisao ugovor s ministarstvom za 4 miliona dinara za pošumljavanje

Ministarstvo zaštite životne sredine i Grad Pančevo potpisali su ugovor o sufinansiranju projekta pošumljavanja u tom gradu.

Ugovor su potpisali resorna ministarka Irena Vujović i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović. Za projekte pošumljavanja na teritoriji Pančeva u 2021. godini Grad je sufinansiran od strane Republike sa četiri miliona dinara.

Danas sam potpisala prve ugovore sa gradonačelnicima i predsednicima opština za realizaciju projekata pošumljavanja, zamenu kotlova za grejanje i individualnih ložišta u 31 lokalnoj samoupravi u Srbiji. Čestitam opštinama i gradovima koji su pripremili kvalitetne projekte i javili se na konkurse Ministarstvo zaštite životne sredine, i time iskoristili mogućnost da uz podršku Vlade Srbije poboljšaju kvalitet vazduha u svojim lokalnim sredinama. Važno je da se što pre krene sa realizacijom ovih projekata, a u narednom periodu potrudiću se da obiđem gradove i opštine da vidim kako napreduju radovi, izjavila je Irena Vujović, ministarka za zaštitu životne sredine.

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je nedavno da će podržati projekte pošumljavanja u 38 gradova i opština u Srbiji, među kojima je i Pančevo.