NaslovnaSport

U Beloj Crkvi otvoreno rekonstruisano plivalište Vaterpolo kluba „Jezero“

Vaterpolo klub „Jezero“ iz Bele Crkve, pre dva meseca, uz finansijsku podršku lokalne samouprave i donatora, započeo je uređenje infrastrukture plivališta i tribina na Glavnom belocrkvanskom jezeru, koja godinama unazad nije adekvatno održavana.

Predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić svečano je otvorila plivalište belocrkvanskih vaterpolista u novom ruhu. To je označilo i početak ovogodišnje vaterpolo sezone u Beloj Crkvi.

Želim sve da vas pozdravim u ime lokalne samouprave opštine Bela Crkva i u svoje lično ime i da se zahvalim upravi vaterpolo kluba i donatorima koji su prepoznali značaj tradicije vaterpola u našoj opštini. Nadam se da će u budućnosti Bela Crkva biti jedna od najprepoznatljivijih destinacija vaterpola u Srbiji. Deci koja su sada sa nama želim uspešne karijere, da ovi mali bazeni postanu neki veliki svetski bazeni. Želim vam uspešnu sezonu, a mi ćemo nastaviti da podržavamo i razvijamo sport i sportske aktivnosti u našoj opštini. Nama su sportovi na vodi izuzetno bitni, s obzirom da imamo sedam jezera. Akcenat je upravo na vatrepolo klubu, Klubu za podvodne aktivnosti i ostalim sportovima na vodi, istakla je predsednica opštine Violeta Simić.

Selekcije Vaterpolo kluba „Jezero“ odigrale su revijalnu utakmicu u jezerskom bazenu, dok su članovi uprave kluba, predstavnici lokalne samouprave opštine Bela Crkva i predstavnici donatora obišli rekonstruisano plivalište.

 

 

Radovi su obuhvatali uređenje priobalnog dela, sanaciju metalne konstrukcije, betoniranje i farbanje tribina. Sve ovo je urađeno zahvaljujući lokalnoj samoupravi opštine Bela Crkva, na čelu sa predsednicom opštine Violetom Simić i zahvaljujući našim dragim prijateljima iz kompanija „Lukoil Srbija a.d.“, „Metaling“, „Wiener Städtische“ i „MeridianBet“, rekao je predsednik VK „Jezero“ Bojan Stojanović.

U narednom periodu prioritet uprave VK „Jezero“ je rad sa decom, kako bi za nekoliko godina dobili A tim sastavljen od domaćih igrača, a koji bi nastavili uspešan niz generacija vaterpolista koji su godinama bili šampioni druge lige Srbije.

Oslikani su murali na prostorijama kluba posvećeni Dejanu Saviću i Andriji Prlainoviću, najviše iz razloga da bi deci dali dodatni motiv da treniraju vaterpolo, iako Bela Crkva ima dugu tradciju igranja vaterpola. Od 1953. godine imali smo dosta uspešnih vaterpolista iz Bele Crkve, ali deca ne znaju ni da sam ja na primer igrao vaterpolo. Zato smo odlučili da na muralu budu naši proslavljeni vaterpolisti koji su i dalje aktivni i koji su osvojili sve na svetu što je moglo da se osvoji, rekao je Neven Selaković, direktor VK „Jezero“.

 

 

Vaterpolo sport je nešto najbliže bazičnom sportu, od svih sportova koje imamo u opštini Bela Crkva. Vaterpolo klub je početkom godine targetiran kao baza, uz mlade licencirane trenere koji rade sa decom, gde oni svoju muskulaturu razvijaju pravilno. Na taj način će oni kasnije nastaviti da treniraju vaterpolo ili neki drugi sport, pa nam je iz tog razloga ovo uređenje plivališta izuzetno značajno, istakao je član Opštinskog veća Marko Lazarević.

Uprava VK „Jezero“ ima u planu da u avgustu ponovo organizuje popularni „Keel kup“, s obzirom na to da je taj turnir iz 2019. godine bio pravi praznik vaterpola, koji je oduševio i Belocrkvane i brojne turiste.