KulturaNaslovna

Objavljena knjiga „Srpska krv“ Đorđa Vlajića

Knjiga „Srpska krv“ Đorđa Vlajića objavljena je nedavno u izdanju Liberlenda („Liberland”). Đorđu Vlajiću (1969) je „Srpska krv“ – treća knjiga.

Vlajić kaže da je akcione romane počeo da piše iznerviran činjenicom da su u filmovima istog žanra, a stranih produkcija – loši momci obavezno Srbi.

„Srpska krv“ je triler baziran na detaljima iz haških spisa. Zaplet je, najblaže rečeno, intrigantan: poslednjih dvadeset godina misteriozno nestaju ljudi sa juga Srbije. Nema jasnog pravila: nestaju žene, muškarci, deca. Misterija će dobiti na težini kada budu pronađeni leševi bez kapi krvi. Nova sekta? Vampiri? Monstruozni ogledi na jugu Srbije? Šta povezuje London, Vatikan, Vašington, Nigeriju i Beograd? Kakvu ulogu ima Mosad, a kakvu CIA? U kom pravcu otiče i kome je namenjena srpska krv?, kaže Đorđe Vlajić.

Treba verovati da će Vlajićev izuzetno napet i zanimljiv triler ostati samo odličan scenario za budući film i da će biti izuzetak od pravila po kojem su književnici često vidoviti, pa u svojim delima nagoveštavaju budućnost koja se, ne retko, upravo tako odvija.

Đorđe Vlajić, autor romana

Biografija autora:

Đorđe Vlajić radi u Japanskoj ambasadi i član je Udruženja književnika Srbije. Otac je troje dece, a osim „biblije“ za odvikavanje od pušenja, autor je i akcionog romana „Još jedno lice u gomili“ („Vukotić Medija“). Školovao se u Srbiji i Engleskoj. Voli Šekspira i borilačke veštine. Prvi je naše MMA borce predstavio svetu. Do šampionskih titula. Sin je Đorđa Vlajića (da, isto ime i prezime) koji je svojevremeno bio direktor biblioteke u Pančevu i koji je prvi „otvorio“ pozajmno odeljenje na čamcu koji je saobraćao od Pančeva do Bele Stene i nazad. Bio je književnik i slikar.

Autor: G.V.
Foto: Nea