AktuelnoZanimljivosti

Subotica: Prve četvorke u Srbiji posle sedam godina

U porodici Krstić u Subotici stigle su prinove, Mira (29) rodila je četvorke – devojčicu Melaniju i sinove Božidara, Dimitrija i Zaharija.
Mira i Mladen (39) Krstić iz Subotice već imaju jedno dete, osmogodišnjeg sina Vasilija.

Bebe su rođene posle vantelesne oplodnje, na koju se porodica odlučila jer sedam godina nisu mogli da dobiju drugo dete. Mira se porodila 13. novembra u 27. nedelji trudnoće a bebe se trenutno nalaze na intenzivnoj nezi u beogradskom porodilištu GAK „Narodni front“.

Otac Mladen kaže da je najpre u 1 čas i 18 minuta iza ponoći rođena devojčica Melanija, teška kilogram, zatim Dimitrije, težak kilogram i sto grama, pa Božidar i Zaharije, teški 870 grama.

Oni su na intenzivnoj nezi i mama još uvek ne može da bude sa njima, jer se ona oporavlja od carskog reza, kaže Mladen Krstić za portal Subotica.com.

Vasilije je dugo želeo da dobije brata ili sestru, drugo dete su želeli i roditelji, ali se to godinama nije dešavalo. Zbog toga su se odlučili da odu na vantelesnu oplodnju u novosadsku kliniku „Genesis“.

Supruzi su vraćene tri ćelije i vantelesna oplodnja je uspela, a onda se jedna ćelija podelila i počele su da rastu četiri bebe. Od početka je sve bilo u redu, supruga se dobro osećala, bebe su napredovale i nije bilo nikakvih problema. Međutim, posle je bilo sve teže pa je od 21. do 27. nedelje supruga bila u Beogradu u porodilištu gde se i porodila carskim rezom. Bebe su na neonatologiji i pratimo njihov napredak, stabilno su i verujemo da će sve biti u redu, kaže Mladen.

Supružnici su zaposleni u fabričkim halama Industrijske zone „Mali Bajmok“: Mladen radi tri smene u „Kontinentalu“ a Mira je do sada radila u „Kalcedoniji“. Da li će se pored petoro dece vraćati na posao, porodica još uvek ne zna.

Kako kaže Mladen Krstić, spremili su sobu, napravili su mesta da svi mogu da se smeste i još uvek ne može da veruje šta im se desilo.

Poslednje četvorke u Srbiji rodile su se pre sedam godina, kada je Nataša Mihajlović iz Surčina na svet donela tri ćerke Dunju, Mašu i Maju i sina Dušana. Ovi mališani su u septembru krenuli u prvi razred osnovne škole, a tim povodom priređen im je prijem u Starom dvoru. Pre njih, četvorke su rođene davne 2000. u Nišu, kada su na svet istovremeno došli Veljko, Radovan, Anđela i Natalija Milenković. Svi oni su ove godine slavili punoletstvo, a želja im je da jednog dana zajedno upišu Medicinski fakultet.

Evo nekoliko fotografija prinova iz privatne arhive mladog bračnog para Krstić.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts