AktuelnoDruštvo

Vučić: SNS ubedljivo pobedila na lokalnim izborima u četiri opštine

Predsednik SNS Aleksandar Vučić saopštio je večeras da je Srpska napredna stranka ubedljivo pobedila na lokalnim izborima u sve četiri opštine.

Ljudi neće nemire i nerede, hoće rad, ozbiljnost i odgovornost, rekao je Vučić na pres konferenciji u sedištu SNS i dodao da građani vide i da je zemlja ugrožena zbog Kosova i Metohije.

Vučić je takođe rekao da izbori nisu bili laki jer su održani u uslovima pritisaka spolja, ali i iznutra.

Lista oko SNS na izborima u Lučanima osvojila je 66,25 odsto, ili 27 mandata, a Savez za Srbiju 9,57 odsto, ili, u mandatima, SNS 27 mandata, a SZS 4.

U Doljevcu je SNS, kaže Vučić, osvojila 83,4 odsto glasova birača.

Lista oko SNS na izborima u Lučanima osvojila je 66,25 odsto, ili 27 mandata, rekao je Vučić.
Savez za Srbiju osovjio je 9,57 odsto ili 4 mandata, dok su cenzus prešle Grupa građana „Jedan tim“ sa 7,24 odsto i SPS sa 6,37 odsto imaće po dva mandata.

U Doljevcu je SNS osvojila 83,4 odsto, a cenzus su prešle Jedinstvena Srbija sa nešto više od 6 odsto, i SPS sa 5,52 odsto.

U Kladovu je SNS osvojila 59 odsto, dok su cenzus prešle SPS i PUPS.

Na izborima u Kuli lista okupljena oko SNS osvojila je 59,68 odsto glasova ili 20 mandata. SPS je dobila 11,1 odsto, ili pet mandata, Grupa građana „Kritična masa“ 8,9 odsto i POKS 6,67.

Stefanović će otići kad i ja

Stefanović će otići kad i ja, rekao je večeras predsednik SNS Aleksandar Vučić, povodom medijskih navoda da je ministar Nebojša Stefanović ponudio ostavku nakon što nije dobio odobrenje da uhapsi pripadnike opozicije koji su večeras upali u policijsku stanicu u Lučanima.

Predsednik SNS je rekao da će o incidentu u Lučanima i ostavci sam Nebojša Stefanović govoriti sutra.

Nebojša će o tome sutra, nije to bilo u takvoj formi. U Lučanima, u jednoj od tih nasilničkih akcija, nije učestvovao niko iz SNS, a onda se dogodilo da su upali u policijsku stanicu. Nebojša me uznemiren zvao i rekao da niko nema pravo da tako uznemirava i preti. Rekao sam mu da dok nema nasilja da ih pusti. Njemu je to bilo teško, ali on će otići kad i ja, rekao je Vučić.

Vučić je dodao i da o rezultatima ne voli da priča, da se ne raduje preterano, jer zna kolika je odgovornost na našim leđima.

Kako je istakao, čini mu se da je i ljudima sve jasno, a Srbija je, kaže, mnogo važnija od političkih stranaka, i od SNS.

Imamo važnu i veliku borbu za Srbiju i oko KiM, da probamo da zaštitimo naš narod i naše interese, ali ne zaboravite da nas čeka mnogo toga i oko ulaganja u veštačku inteligenciju, napredne tehnologije, jer je to budućnost i tako želimo da vidimo Srbiju – koja se razvija i ide napred, rekao je Vučić.

Ukazao je da lokalni izbori nisu merilo u potpunosti, jer na parlamentarnim izborima neko uvek dobije malo više, a neko malo manje.

Primera radi, naveo je da SRS i SPS uvek na centralnom nivou dobiju nešto više, nego na lokalu.

Dodao je da SNS u nekim sredinama ima lošije ljude, koji snižavaju rejting stranke i da će na tome morati da rade.