DruštvoNaslovna

Pančevo: Počeo remont u HIP Petrohemiji

U fabrici polietilena niske gustine (PENG) u petak, 8. marta počeće zastoj proizvodnje, koji će trajati 55 dana, dok će u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima „HIP-Petrohemije“ u Pančevu početi u sredu, 20. marta i trajaće 35 dana.

Zastoj proizvodnje u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru počeće 15. aprila.

Najznačajnije aktivnosti tokom remonta biće usmerene na realizaciju investicija od kojih su ključne reinstrumentacija i automatizacija upravljanja radom kompresora u fabrici Etilen i revitalizacija hiperkompresora u fabrici PENG. Sledeća velika investicija u 2019. godini je povećanje obima proizvodnje u fabrici polietilena visoke gustine (PEVG), koja će biti realizovana tokom leta, izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Realizacija ovih investicionih projekata vrednih oko 18,3 miliona evra imaće maksimalan efekat na ukupno poslovanje kompanije. Ovo je najveća investirana suma u HIP-Petrohemiji u poslednjih 30 godina, a projekti će biti finansirani iz sopstvenih sredstava kompanije.

Pored investicionih aktivnosti u fabrikama Etilen, PEVG i PENG tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima. Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu.

Napominjemo da su sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine, piše u saopštenju za medije.