NaslovnaSport

Bačka Topola: Počela gradnja zatvorenog bazena

Gradilište zatvorenog bazena u Bačkoj Topoli otvoreno je 5. marta na mestu starog sportsko-rekreativnog centra „Venus”.

Reč je o investiciji vrednoj 446 miliona dinara. Prva faza radova finansira se iz budžeta Opštine, a predviđeni rok za završetak radova je 450 kalendarskih dana. Ukupna vrednost cele investicije iznosi 810 miliona dinara, a za ostatak novca lokalna samouprava će konkurisati kod viših nivoa vlasti.

Početak radova označili su predsednik opštine Gabor Kišlinder i predsednik Skupštine opštine Saša Srdić, jer ova investicija spada u kapitalne, ali i višegodišnje planove kada je Bačka Topola u pitanju.

 

Gabor Kišlinder i Saša Srdić na gradilištu

 

Planirano je da se prva faza radova završi do juna iduće godine, kaže za „Dnevnik” Saša Srdić.

Odmah planiramo drugu fazu radova po završetku prve. Prva faza predviđa završetak građevinskih radova, dok je druga faza opremanje samog bazena. Bazen će biti dimenzija 21 puta 25 metara, i grade se još dva manja bazena, od kojih je jedan za decu, dok će drugi imati termalnu vodu, kaže Srdić.

Izvođač radova je firma „Tronteks” iz Novog Sada, koja je počela sa radovima, a izabrana je putem javne nabavke kao najpovoljniji ponuđač.

Građevinski radovi podrazumevaju i stavljanje kompletnog krova. U toku su pripremni radovi terena, za kojima idu zemljani radovi, zatim stavljanje betona i temelja, za kojom kreće izgradnja. U prvoj fazi biće izgrađen ceo objekat bazena koji će biti pod krovom, dok druga faza podrazumeva bazensku opremu, precizira Saša Srdić.

Građani Bačke Topole imali su bazen u sportsko-rekreativnom centru „Venus”, izgrađen početkom 70-ih godina i pošto je puklo korito bazena, lokalna samouprava je izračunala da im je povoljnije da izgrade nov bazen, nego da poprave, odnosno rekonstruišu stari.

Imali smo jednu ruševinu u centru gradu i dosta problema dok nismo srušili to i došli do ove faze da možemo početi izgradnju novog bazena. Želimo da poboljšamo kvalitet života stanovnika u Bačkoj Topoli. Smatramo da je zatvoreni bazen nešto što će poboljšati život i dece i odraslih, i još više razviti sport, rekreaciju i plivanje u našem mestu i samim tim poboljšati zdravlje, rekao je Saša Srdić.

Tekst i foto: M.Stakić/Dnevnik