DruštvoNaslovna

Bačka Topola postala raj za turiste

Svako ko prođe kroz Bačku Topolu, ne može, a da ne primeti promene koje su nastale. Naročito po pitanju infrastrukture.

Predsednik Skupštine opštine Saša Srdić, kome je ove godine nakon izbora potvrđen mandat, kaže da su nastavili sa realizaciojom starih projekata. Srdić objašnjava da je Bačka Topola bila nekada industrijski centar i da se oni trude, da vrate “nekadašnji sjaj”.

Ono što je zanimljivo, u ovo vreme pandemije virusa kovid-19, Bačka Topola je postala jedno od prepoznatljivih turističkih mesta. Apsolutni hit je “pink” ili “crveno jezero”, koje su dolazili da vide ljudi ne samo iz Srbije, nego i iz inostranstva. Posebno je je postala hit na društvenim mrežama.

Banja u Pačiru postala je preko noći popularna. Bilo je izuzetno posećeno i Bačkotopolsko jezero, na kom je najmanje bilo Topolčana. Na obali jezera se gradi i auto-kamp, kroz IPA projekat u saradnji sa Mađarskom, gde su radovi u toku. Bazeni u Staroj Moravici i u Bajši su, takođe, bile posećene destinacije tokom sezone, rekao je predsednik Skupštine opštine Bačka Topola, Saša Srdić.

 

 

U ovo vreme, kada je bila aktuelna turistička kampanja “Letujmo u Srbiji“, Bačka Topola je bila omiljena destinacija za sve ljubitelje prirode, ali i istorije.

Novo rukovodstvo opštine se potrudilo da privuče turiste i podigne turističke kapacitete na zavidan nivo.

Ekipa portala „Lokalne vesti“