DruštvoNaslovna

Predsednik Mirović obišao radove na izgradnji regionalnog sistema „Mali Iđoš“

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je 19.marta radove na izgradnji regionalnog sistema „Mali Iđoš“, kojima je ujedno i proširena prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje finansiranih iz „Abu Dabi razvojnog fonda“ u AP Vojvodini.

Ovi radovi predstavljaju nastavak radova na iskopu kanala Kula-Mali Iđoš, a po njihovom završetku biće omogućeno navodnjavanje novih 11.500 hektara poljoprivrednih površina na području opština Kula, Vrbas, Mali Iđoš i Bačka Topola.

 

Po završetku biće omogućeno navodnjavanje novih 11.500 hektara poljoprivrednih površina na području opština Kula, Vrbas, Mali Iđoš i Bačka Topola (foto: Vlada Vojvodine)

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da će završetkom radova na iskopu kanala u dužini od pet kilometara biti završen ogroman posao u okviru prve faze izgradnje sistema za navodnjavanje, koji se finansiraju iz „Abu Dabi razvojnog fonda“.

Realizovali smo do sada 11 velikih projekata u okviru ovog programa, rekonstruisali smo i regionalne i dvonamenske sisteme i obezbedili navodnjavanje za novih 37.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u AP Vojvodini, rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da je predviđeno da u 2019. godini počnu radovi na realizaciji druge faze, novih 18 projekata finansiranih iz Abu Dabi razvojnog fonda, čime će biti omogućeno navodnjavanje za još 70.000 hektara zemljišta.

Sa novim investicionim zahvatom, koji je vredan više od šest milijardi dinara, planiramo da okončamo ovaj veliki i važan posao na najbolji način i na korist naših poljoprivrednika, izjavio je predsednik Mirović, dodavši da će se ove godine, pored Banata i Bačke, raditi i u Sremu.

 

Ovi radovi predstavljaju nastavak radova na iskopu kanala Kula-Mali Iđoš (foto: Vlada Vojvodine)

 

Slavko Vrndžić, direktor JVP Vode Vojvodine rekao je da je njihov cilj da obezbede navodnjavanje na svakom delu teritorije u Vojvodini, kako bi poljoprivrednicima obezbedili što bolje uslove.