NaslovnaSport

Zrenjanin: kvalifikacije za turnir u malom fudbalu „Igrajmo za 16“ od 26. do 30. marta

Kvalifikacioni turnir u malom fudbalu memorijala “Igrajmo za 16”, posvećenog tragično stradalim radnicima Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju 1999. godine, igraće se u Zrenjaninu od 26. do 30. marta i na njemu će nastupiti osam ekipa.

Žrebom su 18. marta određeni parovi, a pobednik će, uz moguće korekcije u sastavu, predstavljati Zrenjanin na završnici u Beogradu.

Zrenjanin će ove godine sedmi put biti jedan od gradova domaćina turnira i tim povodom javnosti su se obratili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, član Organizacionog odbora u Zrenjaninu Nikola Božović i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Vukosava Đapić Atanacković.

Ona je izvukla i parove četvrtfinala po kojima će u ponedeljak, 25. marta, u “Kristalnoj dvorani”, u 9.30 časova sastati Savez za školski sport grada Zrenjanina – JKP “Čistoća i zelenilo”, a nakon tog meča ETŠ “Jovan Trajković” – Gradska uprava Zrenjanin. U utorak, 26. marta, u isto vreme, sastaju se “Vojvoda Stepa” – Vatrogasci spasioci i TF “MIhajlo Pupin” – JKP “Vodovod i kanalizacija”, dok će u sredu, 27. marta, biti odigrani polufinalni mečevi. Četvrtak je slobodan dan, a petak, 29. mart, rezervisan je za finale.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da Grad Zrenjanin, pored velikih sportskih manifestacija koje organizuje, posvećuje posebnu pažnju i ovakvim događajima, koji po karakteru prevazilaze sportski značaj.

Čast nam je što sedmi put organizujemo ovaj turnir posvećen poginulim radnicima RTS-a, koji su simbol stradanja Srbije te nesrećne 1999. godine. Upravo kroz ovakve sportske manifestacije pokušavamo da oživimo sećanja na njih, ali i da promovišemo sportski duh”, kazao je Salapura i zahvalio se Javnoj ustanovi “Sportski objekti” koji sa Gradom Zrenjaninom i Sportskim savezom čine sistem sporta u gradu, kao i Savezu za školski sport i nastavnicima fizičke kulture koji će ove godine uzeti učešće na turniru kao jedna ekipa, rekao je Salapura.

 

 

Nikola Božović podsetio je da je memorijalni turni “Igrajmo za 16” počeo u Beogradu pre 20 godina, a da je pre sedam godina krenuo u još osam gradova širom Srbije, među kojima je i Zrenjanin. Istakao je i da zrenjaninski predstavnici u Beogradu, zbog profesionalnog odnosa i pravog sportskog pristupa čitavoj organizaciji turnira, uvek imaju poseban tretman, da grad Zrenjanin ima prioritet i kada se odaje pošta poginulima kod spomenika “Zašto?”.

Podršku turniru daju i Kancelarija za mlade grada Zrenjanina, organizacija Crvenog krsta i sudijska organizacija.

Turnir u malom fudbalu je primaran događaj i okuplja najviše učesnika, ali se memorijal “Igrajmo za 16” organizuje u još pet sportova. Među njima je i košarka, koja će se takođe ove godine igrati u Zrenjaninu. Učestvuju četiri ekipe, koje će se nadmetati u nedelju, 31. marta, u prepodnevnim časovima.

izvor i foto: www.zrenjanin.rs