NaslovnaSport

Zrenjanin: uspešno završen kurs samoodbrane za žene

Završni ciklus besplatnog kursa samoodbrane za žene, koji sprovodi Karate klub “Banatski cvet” u saradnji sa Sportskim savezom grada Zrenjanina i Ženskom odborničkom mrežom, uspešno je okončan dodelom sertifikata polaznicama, u Svečanoj sali Mesne zajednice “Gradnulica”.

Sertifikate su uručili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, zamenica predsednika Skupštine grada i predstavnica Radne grupe za prevenciju i sprečavanje nasilja u porodici Ljuba Travica i generalna sekretarka Sportskog saveza Vukosava Đapić Atanacković.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura se ovom prilikom zahvalio svim učesnicima i naglasio da je akcija “Stop nasilju” rezultat zajedničkog delovanja Sportskog saveza grada, Ženske odborničke mreže i Karate kluba“Banatski cvet”.

Ova akcija je pravi primer dobre i uspešne saradnje i nadam se da ćemo i ubuduće realizovati ovakve i slične aktivnosti, rekao je Salapura.

Zamenica predsednika Skupštine Grada Zrenjanina Ljuba Travica je kazala da je osnovni cilj zajednice nulta tolerancija prema nasilju, što potvrđuje zaokružen zakonodavni sistem i institucionalno delovanje u praksi.

Uvek je bolje sprečiti nego lečiti i upravo zbog toga smo jedinstveni u nameri da iznađemo što više mogućnosti i osnažimo žene u svakom pogledu, rekla je Travica.

Akcija pod nazivom “Stop nasilju” organizovana je u cilju osposobljava žena i devojčica, kako bi reagovale brzo i pravovremeno i tako pružile same sebi adekvatnu zaštitu.

Fotografije: Karate klub „Banatski cvet“ Zrenjanin