KulturaNaslovna

Baletska škola iz Alibunara nastavlja da niže uspehe

Talentovani učenici baletske škole u Alibunaru nastavljaju da nižu uspehe. Na baletskom takmičenju „Klasičan i moderan balet“ u Pančevu, 17. marta, učenici četvrtog razreda Osnovne baletske škole „Dimitrije Parlić“ izdvojenog odeljenja u Alibunaru, osvojili su specijalnu nagradu, i nekoliko prvih i drugih nagrada u različitim kategorijama.

U kategoriji klasičan balet, solo varijacija, Mocart – I nagrada pripala je Anici Petrović, u kategoriji klasična varijacija I nagradu osvojio je Aleksa Petrović, a u kategoriji moderna koreografija Trio – AnenPolkaI nagradu osvojili su Olgica Bakurski, Ilija Jovanov i Jana Vragović.

U kategoriji klasičan balet, klasična varijacija iz Pasdetrois, Labudovo jezero, Ilija Jovanov osvojio je II nagradu, u kategoriji moderan balet „Bojarka“ Anđela Todorović osvojila je II nagradu, dok je u kategoriji klasičan balet TrioPasdetrois, iz baleta „Krcko Oraščić“ II nagrada pripala Anici Petrović, Mariji Dumitrov i Iliji Jovanov.

Specijalna nagrada za najtalentovanije učesnike na takmičenju, pripala je Aleksi Petroviću i Iliji Jovanov, za izvođenje klasičnih varijacija.

Svi nagrađeni učesnici pohađaju nastavu u klasi nastavnika baleta Đorđa Drljana.

Uspesi i nagrade predanih učenika i nastavnika baletske škole u Alibunaru, dokaz su njihovog talenta i truda koji se uvek isplati.