NaslovnaSport

Zrenjanin: Prijem za košarkašice „Proletera 023“, nove članice Superlige Srbije

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima priredio je danas prijem za igračice i trenere ženskog košarkaškog kluba “Proleter 023”, novog člana Superlige Srbije.

Na velikom uspehu našem klubu čestitala je i Nataša Kovačević, nekadašnja reprezentativka Srbije i ambasadorka predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci za žene, čiji je jedan od gradova domaćina i Zrenjanin.

Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović, pomoćnici Simo Salapura i Duško Radišić i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

Košarkašice “Proletera 023” godinama su u vrhu drugoligaškog takmičenja, a u prethodnoj sezoni, uz skor od 11 pobeda i 5 poraza, zauzele su drugo mesto i obezbedile plasman u elitno društvo. Uspeh je, kako navodi trener Marko Marinkov, utoliko veći jer je 95% košarkašica poniklo u školi košarke tog tima, a da su, osim najstarije igračice koja ima 29 godina, sve košarkašice mlađe od 20 godina.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, čestitajući igračicama “Proletera 023” na uspehu, istakao je da grad čini dosta toga u oblasti sporta i unapređenja sportske infrastrukture, pre svega da bi decu, umesto ka ulici, usmerio ka bavljenju sportom. Najavio je i jedan novi projekat, izgradnju sportske sale na Bagljašu, dimenzija rukometnog terena, i izrazio uverenje da će devojke imati priliku da i u njoj treniraju.

Najavljujući održavanje Evropskog šampionata za žene u Zrenjaninu, krajem juna, pozvao je sve košarkašice, članice kluba i sve ljubitelje košarke da zajedno navijaju za reprezentaciju Srbije, koja će igrati u našem gradu.