Društvo

Više od 10.000 ljudi iz Južnog Banata prisustvovalo mitingu u Beogradu

Više od 10.000 ljudi, oko 14 časova, krenulo je u Beograd na miting ispred Narodne skupštine, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

U Beogradu će biti održan skup sa kojeg će predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić pozvati građane da se ujedine oko svih važnih pitanja za državu i narod.

Iz samog Pančeva u Beograd je otišlo više od 2.000 ljudi.

Skup, na kome se očekuje ogroman broj građana, zvanično bi trebalo da počne u 18 časova, a kako saznajemo pre predsednika Vučića građanima će se obratiti i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, premijerka Srbije Ana Brnabić, šef srpske diplomatije Ivica Dačić i jedan od heroja sa Košara, penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski.

Predsednik Vučić je pozvao, kako je rekao, normalnu i pristojnu Srbiju da se danas okupi za budućnost zemlje.
„Da pozovemo građane na ujedinjenje, a ne političke partije, jer to ne bi bilo dobro za demokratiju“, rekao je juče Vučić posle sastanka sa Srbima koji su peške stigli sa KiM u Beograd na miting.

Zvaničnom delu mitinga prethodiće dvosatni koncert Ace Lukasa i „Riblje čorbe“, a posle obraćanja zvaničnika, skup, kako je najavljeno, biće završen koncertom Olivera Mandića.

Postavljanje bine ispred zgrade parlametna počelo je još u sredu ujutru, a očekuje se, da će to biti jedan od najvećih političkih skupova u Srbiji u poslednjih 50 godina.